ICT studenten naar Panama i.v.m. Huawei’s integratieweek

Shafier Abdoelaziz en Winners Esan hebben in de periode van 14 t/m 20 januari 2023 de integratieweek doorlopen bij Huawei in Panama. De integratieweek is samengesteld voor studenten die mee hebben gedaan aan the Seeds for the Future programma en in de top 3 zijn beland op basis van het bijwonen van de trainingen en bij de mandatory courses hoog hebben gescoord.

Huawei’s Seeds for the Future heeft als doel bekwaam, lokaal ICT-talent te ontwikkelen en de communicatie tussen landen en culturen te overbruggen. De missie is om ervoor te zorgen dat jonge talenten toegang hebben tot de nodige vaardigheden en mindsets om te beginnen in een snel veranderende wereld. Dit platform is gebouwd om verschillende kansen te delen, zoals online cursussen, wedstrijden, uitwisselingsprogramma’s, beurzen en meer.

De integratieweek in Panama heeft een positieve bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke ontwikkeling. De leadership skills training heeft mij het meest aangesproken, omdat ik graag een leider wil zijn.

De kennismaking met studenten van Jamaica, Trinidad & Tobago en El Salvador waren enkele leuke momenten. Ik heb wel moeite gehad met het converseren in het Spaans. Hierdoor heb ik besloten de stap te nemen om Spaans te leren.

-Shafier Abdoelaziz

Huawei’s Seeds for the Future programma werd aanbevolen door de ICT program manager Priyanka Kumari. Ik heb toen meegedaan aan de online trainingen en ben als een van de beste uit de bus gekomen.

Tijdens de integratie week hebben wij een rondleiding gehad door het Panamakanaal en de oude stad. Verder zijn wij naar Huawei’s innovatiecentrum geweest waar we leiderschap en teamwerktraining hebben gevolgd. 

-Winners Esan