Studeren bij PTC

Kies een programma

Hydrologie

Algemeen

Hydrologie is een wetenschap die zich bezighoudt met de eigenschappen, distributie en circulatie van water op het oppervlak van het land, in de bodem en onderliggende rotsen, en in de atmosfeer.

De opleiding biedt studenten een breed technisch en theoretisch inzicht in milieu- en natuurwetenschappen met nadruk op water en de water sector en bereidt studenten voor op het ontwerpen, implementeren en aansturen van programma’s m.b.t. het benutten, beheren en beschermen
van de watervoorraden en het beschermen van de samenleving tegen de negatieve invloeden van water.

Hydrology wordt in het Engels verzorgd. De meeste literatuur en onderzoeksrapporten zijn in het Engels. Suriname neemt deel aan buitenlandse conferenties en de communicatie met wereldse stakeholders,vinden allemaal plaats in het Engels. Het beheersen van de Engelstalige taal wordt dan zodoende gestimuleerd.

Na afronding van de studie is de afgestudeerde in staat om: hydrologische gegevens te verzamelen, analyseren, beschrijven en op basis van de resultaten conclusies en aanbevelingen te doen. De afgestudeerde leert ook soft skills aan zoals leiderschapskwaliteiten, mondelinge- en communicatieve vaardigheden en meer.

Studie Kenmerken

In 4 jaren kun je een bachelor diploma hebben.

Studieduur

4 jaren

Diploma

Bachelor

Taal

Nederlands & Engels

Investering

USD 1750 per collegejaar

Contactmomenten

20 uren per week

Geaccrediteerd Programma

Toelatingseisen

  • Natin/AMTO (Infrastructuur richting Meteorologie-Hydrologie, Weg & waterbouw, Bouwkunde, Geologie en Bodemkunde)
  • Natin/AMTO (richting Werktuigbouwkunde)
  • Natin/AMTO (Infrastructuur richting Elektrotechniek)
  • VWO (Natuurkunde en Wiskunde 1)
  • HAVO (Natuurkunde en Wiskunde 1)
  • MO-A Aardrijkskunde m.n. fysische geografie

Binnen de eerste 2 collegejaren dient de student tenminste zwemdiploma A te behalen. Dit, ter veiligheid tijdens de practicum colleges.

voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Heb je het vereist vak niet in je vakkenpakket? Geef je dan op voor de instaptoets. Deze wordt jaarlijks, omstreeks juni, gehouden.

Ben je 25 jaar of ouder en heb je je middelbare opleiding niet kunnen afronden? Dan is dit je kans om verder te studeren bij het PTC. Geef je op middels de PLAR toets.

Beroepsmogelijkheden

Als bachelor in hydrology kunt u als hydroloog functioneren bij verschillende ministeries (OWTC, NH, LVV, Volksgezondheid, Recreatie en Toerisme), governmentele instituten (cabinet: beleidsmedewerker/ adviseur aangaande Hydrology) en organisaties, watervoorzieningsbedrijven. Maar u kan ook zelfondernemend zijn als hydrology-consultant.

Doorstroommogelijkheden

Opbouw Studie

In het eerste jaar krijg je modules, oftewel vakken, die de basis vormen van de hydrologie-studie. In het tweede jaar wordt er dieper ingegaan op de technieken en toepassingen van Hydrologie. Ook wordt er een “technical paper” geschreven, waarbij een hydrologie-gerelateerd probleem wordt geïdentificeerd en de minimale oplossingsmodellen worden voorgelegd.

Bij het completeren van de modules van jaar 1 en jaar 2 ontvang je een Associate Degree. Kenmerkend van een Associate Degree is het toepassen van theorieën uit een vakgebied op praktische vraagstukken. Studenten leren problemen signaleren en een aanpak invoeren om dit probleem op te lossen.

Met een associate degree kun je nog doorstuderen of alvast starten met werken. In het derde jaar en eerste helft van het vierde jaar wordt er dieper ingegaan op de leerstof waarbij Hydrologie in verband wordt gebracht (o.a. relatie, toepassingen, beheersing, oplossingsmodellen) met andere relevante vakgebieden en sectoren. Eveneens komt er meer praktijk aan de orde en loop de student ook stage.

De studie wordt afgesloten middels stage en het schrijven en presenteren van een afstudeerverslag. Na het afronden van de studie ontvang je de titel van bachelor of Applied Technology (B.Tech) in Hydrology.

Raak geïnspireerd: Video Hydrologie

Inschrijven voor dit programma

Gerelateerde Programma's

Maak contact met de Program Manager

Vishaal Lachan
Program Manager 
Hydrology 

Gerelateerde trainingen & cursussen

Training info komt gauw.

Deel deze training:

Training info komt gauw.

Deel deze training:

Training info komt gauw.

Deel deze training:

Training info komt gauw.

Deel deze training: