Studeren bij PTC

Kies een programma

Food Technology

Algemeen

Food Technology is de wetenschap achter de industriele vervaardiging van levensmiddelen. De student wordt binnen de opleiding Food Technology wetenschappelijke methoden bijgebracht voor de selectie, behoud, verwerking, verpakking en distributie van veilig, smakelijk en voedzaam voedsel.

De opleiding bevat vele disciplines zoals levensmiddelenmicrobiologie, levensmiddelen­ chemie, Natuurkunde, Biologie en voedselengineering. Gezien de uitdagingen van de levensmiddelenindustrie in Suriname, is bewust gekozen voor een algemene opleiding waar basisconcepten van productontwikkeling, kwaliteitsmanagement en procesbeheer uitvoerig aan de orde komen. Afgestudeerden van de bacheloropleiding Food Technology kunnen na het succesvol afronden van de opleiding betrokken zijn bij onder andere onderzoek, productontwikkeling, productie- en kwaliteitsbeheer.

Studie Kenmerken

In 4 jaren kun je een bachelor diploma hebben.

Studieduur

5 jaren

Diploma

Bachelor

Taal

Nederlands / Engels

Investering

USD 1500 per collegejaar

Contactmomenten

20 uren per week

NOVA Geaccrediteerd

Toelatingseisen

Om tot het programma Food Technology toegelaten te worden, dien je te beschikken over tenminste één van de volgende documenten:

 • Een diploma op het niveau van Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs (VWO)
 • Een diploma op het niveau van Hoger Algemeen Vormend Onderwijs (HAVO)
 • Een diploma op het niveau van Middelbaar Beroeps Onderwijs(MBO, NATIN & AMTO)
 • Elk daaraan gelijk gesteld diploma
 • Wiskunde
 • Natuurkunde
 • Biologie en
 • Scheikunde

Voldoe je niet aan de gestelde eisen?

Heb je het vereist vak niet in je vakkenpakket? Geef je dan op voor de instaptoets. Deze wordt jaarlijks, omstreeks juni, gehouden.

Ben je 25 jaar of ouder en heb je je middelbare opleiding niet kunnen afronden? Dan is dit je kans om verder te studeren bij het PTC. Geef je op middels de PLAR toets.

Beroepsmogelijkheden

De meest voorkomende functies die een food technologist in een bedrijf inneemt zijn:

 • Kwaliteitsmanager
 • Procesmanager of
 • Manager Research and Development.

Doorstroommogelijkheden

Opbouw Studie

Enkele modules van het eerste jaar zijn: Calculus, Technical Communications, Intro to Food Science and Technology en meer. Na het afronden van het eerste jaar, ontvang je een propedeuse certificaat. Enkele modules van het tweede en derde jaar zijn: Food Microbiology Practicum, Postharverst Technology en Food Safety & Sanitation Practicum. Indien je alle modules van het eerste, tweede en derde jaar hebt behaald, ontvang je een Associate Degree.

Kenmerkend van een Associate Degree is het toepassen van theorieën uit een vakgebied op praktische vraagstukken. Studenten leren problemen signaleren en een aanpak invoeren om dit probleem op te lossen. Met een associate degree kun je nog doorstuderen of alvast starten met werken. Indien je besluit de opleiding te vervolgen, ontvang je na nog 2 (twee) jaren de titel van bachelor of Applied Technology (B.Tech) in Food Technology. Het programma wordt afgesloten met een afstudeeronderzoek.

Raak geïnspireerd: Video Food Technology

Inschrijven voor dit programma

Maak contact met de Program Manager

Chanderdew Tjikoeri

Program Manager

Food Technology | ABM

Gerelateerde trainingen & cursussen

Training info komt gauw.

Deel deze training:

Training info komt gauw.

Deel deze training:

Training info komt gauw.

Deel deze training: