Studeren bij PTC

Kies een programma

Elektrotechniek

Algemeen

Onder het vakgebied elektrotechniek valt de bestudering, de toepassing van elektromagnetische velden en elektriciteit zowel in theorie als praktijk. De mobiele telefoon, bluray, duurzame energie en auto elektronica; u komt het dagelijks tegen. Het lijkt allemaal zo gewoon dat u er niet eens bij stil staat dat het allemaal elektrotechniek is. De elektrotechniek is in bijna elke werk-, leef-, of woonsituatie terug te vinden en vrijwel iedereen is op een bepaalde manier ervan afhankelijk. Het maakt de dagelijkse handelingen, zoals: koken, kleding wassen en drogen, muziek luisteren mogelijk, en zorgt ervoor dat wij licht hebben in huis en ons huis kunnen verkoelen. Dank zij de elektrotechniek kunt u de mobiele telefoon of computer gebruiken en via het internet in contact zijn met de rest van de wereld op elk tijdstip van de dag.

Het programma Elektrotechiek is NOVA geaccrediteerd. In het tweede jaar kun je kiezen voor één van de twee specialisaties Energie techniek of Informatie techniek.

Energietechniek: In de energietechniek is de tak van de techniek die zich bezighoudt met energiesystemen en dan speciaal de opwekking, transport en distributie van energie zoals elektrische energie, energieomzetting en elektromechanische machines.

Informatietechniek is de tak van de techniek die zich bezig houdt met analoge en/of digitale signalen bewerken en aanpassen aan de eisen voor transport over verschillende media. Verder houdt informatietechniek zich ook bezig met de analyse van data-en telecommunicatieprocessen.

Studie Kenmerken

In 4 jaren kun je een bachelor diploma hebben.

Studieduur

4 jaren

Diploma

Bachelor

Taal

Nederlands / Engels

Investering

USD 1500 per collegejaar

Contactmomenten

20 uren per week

NOVA Geaccrediteerd

Toelatingseisen

Om tot het programma Elektrotechniek toegelaten te worden, dien je te beschikken over tenminste één van de volgende documenten:

 • Een diploma op het niveau van Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs (VWO)
 • Een diploma op het niveau van Hoger Algemeen Vormend Onderwijs (HAVO)
 • Een diploma op het niveau van Middelbaar Beroeps Onderwijs(MBO, AMTO, NATIN)
 • Elk daaraan gelijk gesteld diploma
 • Wiskunde en
 • Natuurkunde

voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Heb je het vereist vak niet in je vakkenpakket? Geef je dan op voor de instaptoets. Deze wordt jaarlijks, omstreeks juni, gehouden.

Ben je 25 jaar of ouder en heb je je middelbare opleiding niet kunnen afronden? Dan is dit je kans om verder te studeren bij het PTC. Geef je op middels de PLAR toets.

Beroepsmogelijkheden

 • Beheerder en operationeel manager
 • (Junior) Projectleider
 • Maintenance & onderhoud manager
 • Technische commercieel manager
 • Adviseur bij technische projecten
 • Systeemontwerper en
 • Docent middelbare scholen.

Doorstroommogelijkheden

Opbouw Studie

Elektrotechniek is een 4-jarige avondopleiding en biedt de mogelijkheid om je carrièreperspectief te verruimen of te veranderen. Studeren in de avond heeft als voordeel dat je werken en studeren kunt combineren. Bovendien is de opleiding afgestemd op de praktijk, waardoor je de leerstof direct kunt toepassen in je dagelijkse werkzaamheden. De studie bestaat niet alleen uit technische modulen.

Er wordt ook aandacht besteed aan sociale en communicatieve vaardigheden en projectmanagement, zaken waarmee je in de beroepspraktijk te maken krijgt. Een deel van de leerstof bieden we aan in de vorm van projecten. Je werkt dan met een kleine groep medestudenten aan een opdracht, waarbij je de opzet, de inhoud en de resultaten van de opdracht schriftelijk moet kunnen weergeven en mondeling moet kunnen verdedigen. Het programma wordt afgesloten met een afstudeeronderzoek.

Na het afronden van het eerste jaar, ontvang je een propedeuse certificaat. Met het afronden van de studie, ontvang je de titel van bachelor of Applied Technology (B.Tech) in Elektrotechniek.

Raak geïnspireerd: Video ELEKTROTECHNIEK

Maak contact met de Program Manager

Egon Wielzen

Program Manager 

Elektrotechniek

Gerelateerde trainingen & cursussen

Training info komt gauw.

Deel deze training:

Training info komt gauw.

Deel deze training:

Training info komt gauw.

Deel deze training: