Studeren bij PTC

Kies een programma

Animal Production and Health Technology

Algemeen

Het programma ‘Animal Production & Health Technology’ (APHT) is ontworpen om technici te produceren die algemene wetenschappelijke kennis kunnen toepassen in de veeteelt sector. Deze kennis zal worden vertaald in algemene en specifieke competenties en vaardigheden op het gebied van dierbeheer (gezondheid), verhoogde productie en veterinaire volksgezondheid. Studenten die deelnemen aan dit programma leren de beste management- en gezondheidspraktijken voor de grote productiedieren en de economische aspecten van het maximaliseren van hun productiviteit, via verschillende managementfactoren. Deze omvatten huisvesting voor dieren, diergezondheidszorg, diervoeding en dierenwelzijn. Het curriculum voor dit programma is ontwikkeld in overleg met de industrie. Het programma is daarom afgestemd op de behoeften binnen deze specifieke sector en omvat industriële stages of stageplaatsen om studenten klaar te stomen voor de werkgelegenheid.

Studie Kenmerken

In 3 jaren kun je een bachelor diploma hebben.

Studieduur

3 jaren

Diploma

Bachelor

Taal

Nederlands / Engels

Investering

USD 3600 per collegejaar

Contactmomenten

20 uren per week

Toelatingseisen

Om tot het programma APHT toegelaten te worden, dien je te beschikken over tenminste één van de navolgende documenten:

  • Een diploma op het niveau van Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs
    (VWO)
  • Een diploma op het niveau van Hoger Algemeen Vormend Onderwijs (HAVO)
  • Een diploma op het niveau van Middelbaar Beroeps Onderwijs (MBO, NATIN & AMTO)
  • Elk daaraan gelijk gesteld diploma.
  • Wiskunde
  • Natuurkunde
  • Biologie en
  • Scheikunde.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Heb je het vereist vak niet in je vakkenpakket? Geef je dan op voor de instaptoets. Deze wordt jaarlijks, omstreeks juni, gehouden.

Ben je 25 jaar of ouder en heb je je middelbare opleiding niet kunnen afronden? Dan is dit je kans om verder te studeren bij het PTC. Geef je op middels de PLAR toets.

Doorstroommogelijkheden

Opbouw Studie

De duur van het programma is drie (3) jaar, elk bestaande uit vier (4) perioden met colleges, praktische cursussen, seminars, veldbezoeken en stages. Elk jaar van het programma is verdeeld in vier perioden. De duur van elke periode is elf (11) weken (8 weken colleges, praktische en veldbezoeken, 1 week voor examenvoorbereiding, 2 weken voor examens). De praktijksamenstelling ‘On-farm Practice’ is twee (2) weken (10 dagen). De duur van de projectopdrachten is één (1) week/ (5 dagen). De duur van elk van de stages varieert tussen twee (2) tot vier (4) weken.

Voor afronding van het programma vormt het indienen van een rapport, op basis van bevindingen van toegepast onderzoek uitgevoerd door de studenten, een belangrijk onderdeel van hun beoordeling van het laatste jaar.

Het programma wordt afgesloten met een afstudeeronderzoek. Na afronding van de studie ontvang je de titel, Bachelor of Applied Technology ( B.Tech) in Animal Production & Health Technology.

Raak geïnspireerd: Video APHT

Inschrijven voor dit programma

Gerelateerde Programma's

Maak contact met de Program Manager

Myrrhe Koorndijk 

Program Manager

Animal Production & Health Technology 

Gerelateerde trainingen & cursussen

Biedt deelnemers een geavanceerd begrip van de wereldwijde uitdagingen en kansen, evenals de principes en praktijken van modern internationaal agri-business management.

Deel deze training:

Biedt deelnemers een geavanceerd begrip van de wereldwijde uitdagingen en kansen, evenals de principes en praktijken van modern internationaal agri-business management.

Deel deze training:

Biedt deelnemers een geavanceerd begrip van de wereldwijde uitdagingen en kansen, evenals de principes en praktijken van modern internationaal agri-business management.

Deel deze training: