Hack-O-Topia

1e plaats: Cyber Optics

2e plaats: Tang Leri

3e plaats: Techoholics

Op 14 januari 2023 hebben zes verschillende teams meegedaan aan een nieuwe editie van Hack-O-Topia. Dit wordt jaarlijks georganiseerd door het Polytechnic College Suriname. Deze editie ging het over de uitdagingen in het leven van studenten. In een paar minuten moesten de deelnemende teams hun idee presenteren aan een jury.

Cyber Optics

Het team Cyber Optics wisten de eerste plaats binnen te slepen met hun idee genaamd de ‘Boring Cam’. Uit hun onderzoek is gebleken dan 83% van de studenten het schoolwerk niet kan combineren met een sociaal leven. Dit kan leiden tot stress, burn-outs en een negatief zelfbeeld. Vaak is dit het gevolg van leraren die klassen niet goed kunnen managen. Vaak zitten studenten op hun telefoon in de les en vallen ze zelfs in slaap. Behalve de negatieve gevolgen voor de studenten zelf kan dit ook leiden tot slechtere slagingspercentages en dus resultatenvoor de school.
Boring Cam is een all-in-one monitor die studenten en leraren live begeleid, update en organiseert. Met een camera die in de klaslokalen geplaatst kan worden, worden de lessen in de gaten gehouden. Hierbij kan er beoordeeld worden of de studenten goed opletten en of de leraar goed werk verricht.
De app laat vervolgens niet alleen statistieken zien over de opgehaalde informatie, maar biedt ook overzicht van de lessen, de leraren, de tijden en de datum.
Tot slot zijn er ook studententools beschikbaar in de app. Hier kunnen studenten dingen plannen maar er worden ook automatisch afspraken en deadlines toegevoegd aan de agenda zodat studenten niet langer voor verassingen komen te staan. De personal planner is echter helemaal privé dus daar kunnen ook persoonlijke dingen in gepland worden.

Tang Leri

De tweede plaats werd gergeven aan het team Tang Leri. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat studeren en het zitten achter boeken voor veel studenten een moeilijke taak is. In de coronatijd zijn veel leerlingen thuisgebleven wat een achterstand heeft veroorzaakt. Er is een dicrepantie ontstaan in het onderwijs. Bij veel jongeren is de motivatie weg. Daarom heeft dit team een app ontwikkeld: Tang Leri. Op een spelenderwijs worden jongeren gestimuleerd om dingen te leren en om zichzelf uit te dagen. Binnen de klas kunnen er ook uitdagingen plaatsvinden tussen verschillende leerlingen om voor extra stimulatie te zorgen. Ook leraren kunnen meekijken in de app om de voortgang te bekijken en beoordelen. Wanneer leerlingen moeite hebben met de ‘levels’ in de app kan er altijd gekozen worden voor een optie bijles waarin er extra uitleg wordt aangeboden.

Techoholics

Het team wat op de derde plaats is geëindigd zijn de Techoholics. Zij bedachten een oplossing voor het probleem dat studenten moeite hebben met het vinden van stage en afstudeerplekken. Door middel van een website en applicatie die ontwikkeld is met de naam getproject.sr worden studenten geholpen in de zoektocht naar een geschikte stageplek. Dit gaat in samenwerking met Surinaamse bedrijven. Studenten krijgen plekken toegewezen op basis van hun skills. Door bedrijven en stagiaires met elkaar te connecten wil deze groep het vinden van stageplekken te vereenvoudigen, en dat op een gratis manier.

HACK-O-TOPIA is terug! Heb je de vorige keer gemist? 

Geef je NU op – zowel beginners als experts zijn welkom. 

Maak je eigen team en ontdek de wereld van IoT, Hacking, Data Science, Robotics en meer!
Als je nog niet eerder aan een hackathon hebt deelgenomen, is dit jouw kans!
HACK-O-TOPIA is bedoeld voor developers en aspirant-hackers die hun talenten en innovatief denken in teamverband demonstreren.

Er zullen tijdens de hackathon ook mini-challenges zijn waarbij je leuke prijzen kunt winnen!
Tijdens de HACK-O-TOPIA zijn er speciale workshops en mentors beschikbaar om je op weg te helpen bij het bouwen en opstellen van jouw business-idee.

Laat jouw talenten zien
Altijd gedroomd om te werken bij een topbedrijf waar jouw talenten helemaal aan bod komen? Dit jaar krijg je de kans gerekruteerd te worden door topbedrijven die opzoek zijn naar jouw skills! Houdt je CV dus klaar bij de inschrijving!
 
Goodie bags, geldprijzen en carrière groei

Kom, doe mee en win! 

Elk team dat door de eindstreep komt krijgt een goodiebag! Yay! Daarnaast maak je kans om in de top 3 te komen met jouw team!  

Er zullen ook enkele leuke verassingen zijn die wij op 05 november met jouw delen tijdens de 1ste workshop.
 

Genoeg reden dus om deel te nemen aan HACK-O-TOPIA 2022!

Registratie: t/m 5 november 2022
Workshops: 5, 12, 13 en 19 november 2022