Hack-O-Topia

FLYER_HACK-O-TOPIA

REGISTRATION: 30 SEPTEMBER – 21 OKTOBER 2021

HACKATHON DATES: 05 NOVEMBER – 07 NOVEMBER 2021

Ben je een beginner die net is begonnen met coderen? Als je nog niet eerder aan een hackathon hebt deelgenomen, is dit echt iets voor jou! HACK-O-TOPIA is bedoeld voor ontwikkelaars en aspirant-hackers om de wereld van hackathons te komen ervaren.

Weet je niet hoe je apps moet bouwen? GEEN NOOD! We have your back. HACK-O-TOPIA komt met workshops en tutorials om aan de slag te gaan en apps te bouwen voor de hackathon.

Wat is een Hackathon?

Hackathon is een Sprint-achtig evenement waarin computerprogrammeurs en anderen die betrokken zijn bij software ontwikkeling, waaronder grafisch ontwerpers, interface ontwerpers, projectmanagers en anderen, intensief samenwerken aan een project dat is gericht op het oplossen van een probleem.

Thema:

Thema: Sociaal / Toegankelijkheid (Accessibility)

Als deelnemers kun jij je vaardigheden ontwikkelen en verfijnen in een ICT-minded community die gericht is op teamwerk en contributie, in de wetenschap dat jouw ideeën en oplossingen een enorme positieve impact kunnen hebben. Jouw idee kan en zal gedeeld worden met organisaties liefdadigheidsinstellingen en soortgelijke goede doelen organisaties en/of bedrijven. Innovatieve ideeën, oplossingen en een nieuw netwerk van mensen die enthousiast zijn om gezamenlijk sociale problemen te helpen lossen door hun tijd en middelen te besteden aan wat belangrijk is. DAT beloofd HACK-O-TOPIA jouw.

De wereldwijde crisis rond COVID-19 werpt een licht op een verscheidenheid aan uiteenlopende problemen die we als samenleving nog moeten oplossen. Toegankelijkheid is er één van. Toegankelijkheid wordt meestal gebruikt met betrekking tot gespecialiseerde hardware of software, of een combinatie van beide, ontworpen om het gebruik van een computer door een persoon met een handicap of beperking mogelijk te maken. Aangezien technologie een centrale rol speelt om de mensheid door de crisis heen te loodsen, wenden we ons tot studenten om onze wereld opnieuw te ontwerpen en toegankelijker en inclusiever te maken.

Prijzen

Main Prizes – TBA [TO BE ANOUNCED]


Deelname

De Hackathon staat open voor diegenen die geïnteresseerd zijn in technologie en gepassioneerd zijn over het creëren van nieuwe en innovatieve oplossingen binnen de reikwijdte van de uitdagingen. Potentiële deelnemers voldoen aan de geschiktheidscriteria als ze:

  • Inwoners zijn van Suriname
  • 12 jaar of ouder zijn
  • Ontwikkelaars, ontwerpers, bedrijfsexperts, IT-enthousiastelingen of hebben een vaardigheden die nuttig kunnen zijn voor de Hackathon

Een deelnemer kan alleen deelnemen als onderdeel van een team van maximaal vijf (5) personen (hierna “deelnemer” genoemd). Je mag niet meer dan 96 uur in de competitie van team wisselen. U kunt teamleden toevoegen tot aan het punt van projectinzendingen.

De Organisator is niet verantwoordelijk voor en zal niet helpen bij het oplossen van geschillen tussen teamleden; deelname van een team wordt geacht te zijn gedaan door het geheel van de ingeschreven teamleden.

Als een Deelnemer een team is, moet het team één lid kiezen om dat team bij de Organisator te vertegenwoordigen; het gekozen lid wordt geacht namens zichzelf en alle andere teamleden te handelen. Als deelnemer moet je het volgende doen:

  • Deelnemers (team of individuen) mogen slechts één Inzending doen.
  • Onvolledige inzendingen (die mogelijk ontbreken of een of meer van de onderdelen die nodig zijn voor de beoordeling) kunnen worden gediskwalificeerd.

Wat wordt van jou verwacht?

– Een concept (idee) bedenken / ontwerpen (team)
– het concept beschrijven en toelichten (team) en inleveren (template wordt aangeleverd) (max. 600 woorden)
– het concept presenteren (team)
– 5 minuut presentatie video/pitch
– je doet dit in 2 dagen (team)
– prototype / coding: jouw source code uploaden naar het daarvoor beschikbaar platform en de relevante URL aangeven bij submission. Een simpele readme doc. is nodig hierbij


* Alle projecten geselecteerd door de judges als finalisten zullen “code-reviewed” worden ter confirmatie als de code origineel werk is gemaakt tijdens HACK-O-TOPIA.

MEER WETEN? MAIL MET: hackathon@ptc.edu.sr / codefest@ptc.edu.sr /i.voigt@ptc.edu.sr / p.kumari@ptc.edu.sr