Studeren bij PTC

Veelgestelde vragen

Met uitzondering van de studierichtingen Agribusiness Management, ICT en Vastgoed & Makelaardij is voor de overige studierichtingen wiskunde van het S of R pakket vereist; Bij Agribusiness Management is het wel zo dat algemeen economie wel een vereiste vak is.

Indien je nog geen diploma en cijferlijst hebt ontvangen, kun je een schoolverklaring inleveren waarin is aangegeven dat je in de examenklas zit. Je diploma en en cijferlijst dien je wel alsnog binnen 2 weken na de diploma uitreiking op te sturen naar studentservices@ptc.edu.sr

Indien je een soortgelijke studie hebt gedaan die ook op het PTC wordt gegeven, kun je in aanmerking komen voor vrijstellingen; Voor meer informatie kun je terecht bij de Examencommissie. Neem contact op middels het e-mailadres: examencommissie@ptc.edu.sr

Er bestaat een mogelijkheid om een instaptoets te maken voor de vakken Natuurkunde, Wiskunde, Biologie, Scheikunde en Economie. Deze toets is omstreeks mei – juni jaarlijks. Lees hier meer over de instaptoets en volg de PTC website en social media pagina’s voor meer informatie omtrent de periode.

Bekijk hier de tarieven voor een compleet overzicht per programma.

De studieduur van het programma APHT is 3 jaren, van Food Technology en HLO zijn 5 jaren. De studieduur van de overige programma’s is 4 jaren. De colleges zijn in de avonduren van 18.00 uur tot 21.00 uur. Daarnaast investeer je natuurlijk ook zelfstudie uren.

PTC alumni worden wel toegelaten tot buitenlandse opleidingsinstituten, waarbij ze afhankelijk van de studie en het instituut enkele vakken aldaar erbij moeten volgen voor ze starten met de studie bij desbetreffende instituut. Ook moeten zij aanvullende documenten overhandigen. Deze documenten kunnen dan bij het PTC (Studenten Administratie) opgevraagd worden.

De opleidingen worden nog niet in het Engels verzorgd met uitzondering van het programma Hydrology. 

Je moet een afgeronde HBO- of wetenschappelijke Bachelor-graad hebben (met voorkeur een technische opleiding) of daaraan gelijkgestelde diploma; Affiniteit met de techniek is een pré.

De geaccrediteerde studierichtingen zijn: Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, ICT, Food Technology, Hoger Laboratorium Onderwijs en de Master-opleiding MBA ‘Innovation & Technology’; de overige studierichtingen zijn momenteel in de voorbereidingsfase voor de accreditatie.

Het PTC biedt 3 onderwijsvormen aan namelijk ‘Fysiek onderwijs’ en ‘Afstandsonderwijs’.

Fysiek onderwijs houdt in een combinatie van fysiek- en virtueel onderwijs.

Afstandsonderwijs houdt in dat u in uw eigen tijd en tempo kan studeren, waarbij er vaste terugkommomenten /-colleges online worden aangeboden. Ook worden practica op PTC locaties verzorgd op aangegeven momenten.

De derde onderwijsvorm is Modulair Onderwijs. Ook hier kun je kiezen tussen Fysiek Modulair onderwijs of Afstands modulair onderwijs.

Studenten van het IMEAO kunnen zich inschrijven voor de programma’s Agribusiness Management, ICT en Vastgoed & Makelaardij.

Het PTC kent een Early Bird – en een Reguliere inschrijvingsperiode.

De Early Bird inschrijvingsperiode is van 26  juli  tot 31 augustus 2021, de reguliere inschrijvingsperiode is van 01 september tot 26 september 2021.

De pre-colleges (alleen voor nieuwe PTC studenten) starten in oktober, terwijl het collegejaar formeel in januari start.

De colleges worden op diverse locaties verzorgd namelijk:

  • op het PTC hoofdkantoor aan de Slangenhoutstraat #99a
  • De A.R. Leeuwinschool aan de Djoemoe Weg #2
  • Havo III aan de Leysweg
  • NATIN te Mottonshoop aan de Iduweg #2

Bij de Bachelor-opleidingen moet het inschrijfgeld volledig in 1 keer betaald worden; het collegegeld kan wel in maximaal 11 achtereenvolgende termijnen betaald worden; bij de Master-opleidingen betaal je slechts het collegegeld welke in 24 termijnen afgelost kan worden.

Komt jou vraag niet voor in de lijst hierboven? Stel het dan nu.