PTC start met Master opleiding in ICT

Het Polytechnic College Suriname- University of Applied Sciences en Praxis Business School Foundation uit India hebben op 23 augustus jl. een Memorandum of Agreement (MoA) ondertekend. Het doel van de MoA is om een 2-jarig Masterprogramma  ICT te ontwerpen en te leveren voor Suriname. Dit wordt een volledig online programma gericht op Data Science.

Praxis is uitgeroepen tot India’s nummer 1 Post Graduate Data Science Program (Analytics India Magazine Survey, 2021). Praxis Business School gelooft dat de leider voor een digitale toekomst data moet begrijpen, een kritische denker moet zijn, maar ook een capabele ethische leerling die een effectieve communicator is en data en technologie begrijpt.

Het PTC biedt sinds 2003 de Bachelorstudie Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) aan met twee specialisaties en sinds 2019 is dit programma NOVA geaccrediteerd.

In het collegejaar 2022 is de specialisatie Data Science toegevoegd en het streven is om binnenkort ook Robotics en Artificial Intelligence aan te bieden.

Intussen moest gewerkt worden aan de mogelijkheid voor Bachelors in de ICT om in Suriname verder te studeren. De Masteropleiding ICT zal hierin een belangrijke bijdrage leveren. Aangezien Suriname maar een handvol ICT-deskundigen heeft op Masterniveau zal de samenwerking met Praxis ook bijdragen aan de versterking van het Surinaams ‘Human capital’.

Als partner van het voorgestelde online-mode Master ICT-programma in Data Science zal Praxis verantwoordelijk zijn voor:

  • curriculumontwerp in overleg met PTC
  • facultaire afspraak
  • het verzorgen van het onderwijs (Online-modus)
  • het afnemen van de examens.

PTC is verantwoordelijk voor het opzetten van een programmabureau, het afhandelen van studententoelating, programma administratie, cursusinfrastructuur en de plaatsing. Vanaf het komend collegejaar zal het programma in januari 2023 starten met de studenten die zich hiervoor hebben ingeschreven.

Mr. drs. Robby G. Holband MSc, PTC directeur (links) en Prof. Charanpreet Singh, mede-oprichter en directeur, Praxis Business School Foundation ondertekenen de MoA namens hun respectievelijke instellingen.